no et perdis...

diumenge, 10 de març del 2013

peu premsateles per a posar biaix/pie prensatelas para bies

Bon dia!

avui un altre  post  ultra ràpid (o aquesta  era  la  intenció) només per comentar-vos  algunes  coses  sobre el peu premsateles per a biaix:


Se que  hi ha  altres models però aquest  és  el que  tenc  jo. És un peu per a  biaix ajustable.

Comencem pel principi. Ja fa  mooolt de temps vaig  llegir a no sé  quin bloc que  he  intentat  tornar a trobar en diverses  ocasions i no ho he aconseguit (tot això va ser abans  del pinterest), vaig llegir, deia  que els peus per a  les màquines Bernina de la gama BERNETTE són compatibles  amb  les  màquines  ALFA.
Em vaig arriscar, vaig  cercar on comprar-ne i ho vaig provar. PERFECTE.
Ahir, amb na Miquela de  Bunyola (hola Miquela!) varem comprovar  que  almenys el peu de  cosir botons, el de  cremalleres i també el de fer doblecs invisibles  funcionen bé amb  la  seva màquina  de  la  marca  JATA; cosa que  fa suposar  que  la resta  de  peus també  han d'anar bé.

Feta  aquesta  introducció, tornem al peu per a biaix:


El peu és ajustable  de dues  maneres:

  • fletxa  rosa: permet ajustar  la distància entre  l'agulla i l'extrem  del  biaix; dit d'una altra manera, a quina distància de la  vora del biaix et quedarà la costura.
  • fletxa blava: permet ajustar  la  guia (indicada  amb  una  fletxa  groga) a diferents  amplades de  biaix. O sigui, que si sou aficionades  a fer  el  vostre  propi biaix en  mides  no estàndard no cal que  patiu.

i Aquí teniu una  vista de la  guia de  plàstic  que  ajuda  a  fer  el  "sandvitx" de  biaix  i tela i el  guia  cap a l'agulla.


Com fer-lo servir:
comença per posar el peu a la  màquina, igual com ho faries  amb  qualsevol altre  peu. Les  fotos  que  vénen a  continuació estan fetes  amb  el  peu fora de  la  màquina perquè si no no hi havia  manera  de fer  les  fotos.


introdueix el biaix a la guia  de  plàstic, i ajústa-la amb  el pern assenyalat amb  la  fletxa blava  perquè entri sense  problemes però que no quedi massa espai buit. Ha  entrar  i lliscar  fàcilment  i amb  suavitat; si costa que avanci és  que  has  deixat  massa  poc espai. Tampoc  ha  de poder  moure's  lateralment; si passa  això vol dir  que  has deixat  massa  espai.


Estira  la  cinta  cap enrere de  manera que en començar a cosir  totes  les  dents  d'arrossegament  de  la  màquina estirin el biaix (si deixes  poc tros de  biaix no aconseguiràs  començar a cosir perquè les dents  no tendran prou força per  estirar; procura  deixar  com a mínim tot el  peu amb  biaix  davall)


Ara introdueix la  tela a la que  vols col·locar  el biaix entre  les  dues  capes  que  forma  el biaix dins  les  guies. Si ho has  fet  bé, la tela no   tocarà  el  biaix, sinó que tendràs una espècie  de  sandvitx amb  aquestes  capes: biaix-plàstic de  la  guia-tela-plàstic de  la  guia-biaix.


així es veu per  la  part  de  baix


Ara  és  el  moment  d'ajustar , amb  el pern assenyalat  amb  la  fletxa de  color rosa, a quina  distància  de  la  vora  del biaix vols  cosir.

Uns quants consells:

  • si us  hi fixeu bé, la  guia  de  plàstic forma  un angle  amb  el peu. Mirau d'alimentar  el biaix i la tela  amb  aquest  angle; és a dir, aguantau una  mica  aixecat el biaix i la tela, no el deixeu penjant  pel seu propi pes.
  •  La tela  s'ha d'anar  ajustant i col·locant de  manera  que  entri el més endins del biaix possible.
  •  Cosiu més  lentament de  l'habitual.
  • NO proveu de fer  marxa enrere! Pensau que el "sandvitx" biaix-tela està cosit i no es  pot tornar a separar per  entrar de  nou dins  la  guia.


Fes  un parell de  proves per  agafar  pràctica abans  d'emprar  el peu en  un projecte. Tot  i que  no és difícil requereix  una  mica  de  pràctica.

El peu té, és  clar, les  seves  limitacions. Va  fantàstic per  a projectes  on no és  necessari unir  els  dos  extrems del biaix entre sí. És a dir, quan el que  volem rodejar de  biaix forma  una  corba tancada i cal unir  el principi i el final del biaix  entre sí, aquest  últim pas cal fer-lo sense  el peu, de  forma  manual.
Una altra  limitació és  que  la tela /es a  les  que apliquem el  biaix no poden ser excessivament  gruixades perquè no entren bé  dins  la  guia. No podem posar  biaix amb  aquest  peu a  un gruix  de  4 capes de  tela  texana, per  exemple. La tela  quedarà aprisionada  a la guia  i no lliscarà bé.

I com que  segur  que  ho preguntareu, jo vaig  comprar  aquest  i molts  altres  peus (ja  us  en  parlaré un altre  dia) AQUÍ. Feis  una  ullada  a  la  botiga  perquè tenen moltes  altres coses (bobines, recanvis per a cútter circular, esmoladora  de fulla de cútter circular, maquinetes  per  fer  biaix, per exemple)i ara  tenen una tarifa  plana de despese d'en viament de només $3,33(=2,56€, aprox) yupi!!!!


Per a  més  informació sobre  peus visitau la  Naii AQUÍ.

I ja per acabar...recordau d'apuntar-vos a PEQUES DE  CINE





7 comentaris:

  1. Vaya...tengo q volver,a leerlo cn el traductor y mas despacio...pero la idea es coser el bies bien?? Esto seria la leche!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. tenía intención de hacer la entrada bilingüe, pero no me ha dado tiempo (se han despertado los niños). En cuanto tenga tiempo la actualizo con el texto en español

      Elimina
    2. Y sí, para muchos proyectos es la leche!!!

      Elimina
  2. aaaahhh quin descobriment més meravellos!!! aquest no el coneixia, es genial, gracies per ensenyar-lo! el possaré a la meva llista de desitjos!

    ResponElimina
  3. Pero bueno me he quedado boquiabierta!! sabía que había muchos tipos de prensatelas pero este es la leche.
    Para hacer baberos a tutiplen tiene que ir de cine jajaja...
    Como vas con tus cosas? Seguro que a tope y genial. Me alegro muchísimo.

    Un besote

    ResponElimina
  4. Fantàstic tutorial !!!

    http://puntadesipuntades.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  5. Que bé!
    Buscava justament com utilitzar aquest peu i te trobo a tu amb aquest tuto! I en català! Perfecte!
    Moltes gràcies!!
    Ingrid

    ResponElimina